İnsanlar genelde evde ince ve nefis bir pizza hamuru hazırlamanın zor ve ustalık gerektiren bir iş olduğunu düşündüğü için dışarıdan pizza alır. Chef Pastro bunu değiştirmek ve insanların kendi evlerinin konforunda diledikleri gibi pizza hazırlamasını sağlamak için geliştirilmiştir.
Bugün, Chef Pastro'nun ustalıkla kullanıldığı mükemmel bir pizza tarifiyle mutfakta harikalar yaratacaksınız. İncecik hamurun nefis kıtır kıtır dokusu, sevdiklerinizle paylaştığınız pizza anlarını unutulmaz kılacaktır.
Gelin, Chef Pastro rehberliğinde evde mükemmel bir pizza yapmanın sırlarını keşfedelim.
Evde ince pizza hamuru için gerekli olan malzemeleri Chef Pastro’nun karıştırma kabına ekleyerek istediğiniz kıvamda bir hamur elde edebilirsiniz. Evde ince pizza tarifi için Chef Pastro Mutfak Şefi’nden yardım alarak dilediğiniz incelikte bir hamuru kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle aşağıdaki malzemeleri kullanarak Chef Pastro’nun hamur yoğurma aparatı ile hamuru hazırlayın.
Evde ince hamurlu pizza tarifi için gerekli olan malzemeler:
Evde incecik pizza yapımı için kullanacağınız sosun malzemeleri ise şunlardır:
Sosu inceltmek için ise çok az su kullanabilirsiniz.
Üzeri için:
Dilerseniz zeytin, sosis vs. çeşitli malzemeler koyabilir ve dilediğiniz gibi karışık bir pizza yapabilirsiniz.
Pizza hamuru için:
Pizza sosu için:
Pizza hazırlığı ve pişirme aşamasında ise:
Evde ince hamur pizza tarifi için bu malzemeleri kullanarak sıcacık ve tam kıvamında pişen bir karışık pizza yapabilir, afiyetle tüketebilirsiniz.
Evde pizza kaç dakikada pişer diye merak ediyorsanız, öncelikle Chef Pastro’nun hazırladığı hamurlar oldukça ince ve kıvamlı olacağı için pizzalar kısa sürede pişmiş olacaktır. Pişirme aşamasında kullandığınız malzemeler ve fırının pişirme performansı da bu süreyi etkileyebilir.
Evde pizza yapmak, lezzetli bir sonuç elde etmek ve keyifli bir mutfak deneyimi yaşamak için harika bir fırsattır. Mükemmel bir pizza için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Öncelikle hamurun kıvamına dikkat etmek önemlidir. Hamurunuzun elastik ve yumuşak olması için doğru oranlarda malzeme kullandığınızdan emin olunmalıdır.
Sos pizzanın kalbidir. Ev yapımı bir sos kullanmak pizzanıza karakter katmanın en iyi yollarından biridir. Sosunuzu zenginleştirmek için taze malzemeler ve özenle seçilmiş baharatlar kullanabilirsiniz. Pizzanızdaki malzemeleri dengelerseniz her ısırıkta aynı lezzeti alabilirsiniz.
Ayrıca fırınınızı mümkünse yüksek sıcaklıkta önceden ısıtmalı ve istediğiniz kıvama ulaştığından emin olmak için pişerken pizzanıza göz kulak olmalısınız. Bu ipuçlarına dikkat ederek evde yaptığınız pizza, dışarıdan aldığınız bir pizzanın lezzetine sahip olacaktır.
Evde pizza yaparken lezzet kadar servis ve sunum da önemlidir. Mükemmel bir pizza yaptıktan sonra masada zarif bir şekilde sunum yapmak yemekten alınan keyfi artırır. Pizzayı kesmeden önce birkaç dakika dinlendirmek, ısının yayılmasını ve malzemelerin yerleşmesini sağlar.
Pizza dilimlerini servis tabağına yerleştirirken lezzeti artırmak için baharatlı bir sos, zeytinyağı ve baharat karışımı veya yoğurt bazlı bir dip sos ile servis edebilirsiniz. Görsel bir şölen yaratmak, tazelik ve aroma katmak için pizzanızı taze fesleğen yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Dilerseniz sunumunuzu daha da şık hale getirmek için ahşap bir kesme tahtası kullanabilirsiniz. Son olarak soğuk içecekler eşliğinde ev yapımı pizzanızın tadını çıkarmak için misafirlerinizi masaya davet edebilirsiniz.
Chef Pastro Mutfak Şefi ürünümüze buradan ulaşabilirsiniz.